Webmasterpoint
Image default
Zakelijke dienstverlening

Stationsplein in Utrecht gerealiseerd door Schréder

Kent u Schréder? Nee? Denk dan eens aan het mooie nieuwe Stationsplein in Utrecht. Dit is dé ontmoetingsplek als het gaat om het drukke vrijetijdsleven van Utrecht. Wij hebben samen met de Gemeente Utrecht een ontwikkelingsplan opgesteld in 2015 om het treinstation een volledige make-over te geven. Zo werd er ook al snel gedacht aan een nieuw Stationsplein waar men samen kan komen om een hapje te eten bij één van de vele etensgelegenheden maar ook als je na je lange werkdag nog gauw wat boodschappen wilt oppakken bij de Albert Heijn voor je in de trein stapt. 

Schréder: Sfeer en duurzaamheid

Bij Schréder vinden we het belangrijk om alle projecten zo veel mogelijk sfeer te geven door het kiezen van de juiste verlichting. Echter vinden wij het wel belangrijk dat hierbij voor een duurzame oplossing wordt gekozen. Zo hebben wij samen met BAM Bouw en Techniek de armatuur ontworpen. Hierbij werd er niet alleen gefocust op de uitstraling van de verlichting maar werd er ook grondig nagedacht over de prestaties, de duurzaamheid en de levensduur van de lampen die we wilden in gaan zetten. Wij hebben er destijds voor gekozen om de armaturen in kolommen te plaatsen, spiraalsgewijs. Hierdoor wordt er gelijkmatig licht geproduceerd. Het plein is ook voorzien van een enorm bollendak – dit is een ware ‘eyecatcher’ zodra men aankomt op het stationsplein. Het is verrassend en biedt een nieuwe dimensie als het gaat om architectuur. Bovendien kun je hier ook nog fijn droog staan wanneer het plotseling met bakken uit de hemel komt vallen. 

Welke sfeer willen wij hiermee creëren?

Met dit bollendak en deze verlichting wilden wij graag een zeer fijne én gezellige nachtelijke sfeer creëren. Met deze sfeer wordt u uitgenodigd om samen te komen op het stationsplein en hier na een lange dag studeren of werken, heerlijk te kunnen ontspannen en te genieten van de voorzieningen. Zo kunt u uit diverse eetgelegenheden kiezen, bent u binnen een paar stappen in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne maar kunt u zich hier ook gemakkelijk terugtrekken om rust te zoeken met een fijn boek. 

 

Gerelateerde artikelen

Je webwinkel fulfilment uitbesteden aan Surlogic