Webmasterpoint
Image default
Zakelijke dienstverlening

Je webwinkel fulfilment uitbesteden aan Surlogic

Wanneer je een webwinkel hebt geopend, wilt u natuurlijk zoveel mogelijk tijd over houden voor verschillende werkzaamheden in de marketing en het onderhoud van de website. Toch is het zo dat een webshop veel tijd in beslag neemt. Niet alleen deze taken, maar juist ook de logistieke taken die komen kijken bij het hebben van een webwinkel. Wat dacht u van het rondbrengen van de pakketten en het hebben van een voorraad. In het begin is dat nog goed te doen, maar deze taken zullen steeds meer tijd in beslag nemen. Wanneer dat het geval is, wordt het tijd voor u om na te gaan denken over webwinkel fulfilment. Deze kun je namelijk uitbesteden aan Surlogic.

Welke taken kan Surlogic overnemen?

Een bedrijf als Surlogic kan een hoop verschillende taken overnemen wanneer u er voor kiest om deze taken uit te besteden. Dit betreft dan de logistieke taken. Om te beginnen kunt u denken aan het beheren van bepaalde voorraad. Surlogic heeft namelijk een opslagruimte. Hierdoor is het mogelijk om producten op te slaan. Hierdoor heeft u zelf deze ruimte vervolgens over. De volgende stap die uitgevoerd kan worden is het klaar maken van het pakket voor verzending. Een product moet natuurlijk op de juiste wijze verzonden worden en ook moet het juiste pakket naar de juiste persoon verzonden worden. Dit kan een hoop tijd kosten omdat dit werkzaamheden zijn die secuur uitgevoerd moeten worden. Ook het uitbesteden van het verzendklaar maken van pakketten is iets wat Surlogic over kan nemen. Vervolgens moet het pakket verzonden worden. Wanneer u een webshop heeft waarbij meerdere keren per dag een bestelling geplaatst wordt en u belooft om deze voor een bepaalde tijd te verzenden dan kan dit betekenen dat u meerdere ritten van en naar het postkantoor per dag moet maken. Ook dit is weer kostbare tijd die u elders kunt besteden.

Retouren

Het kan uiteraard zo zijn dat iemand niet tevreden is over het product of toch spijt heeft van de aankoop. Het terugsturen van het pakket en de bijbehorende administratie worden ook door het orderbedrijf gedaan. Als laatste krijgt u periodiek van het bedrijf een rapportage waaruit verschillende conclusies getrokken kunnen worden. Zo ziet u bijvoorbeeld hoeveel pakketten er verzonden zijn, hoeveel pakketten er retour gestuurd zijn en wat op dat moment nog de voorraad is van uw webshop.

Voordelen van het uitbesteden van fulfilment

Aan het uitbesteden van fulfilment zitten dan ook een hoop verschillende voordelen verbonden. De eerste is natuurlijk de hoeveelheid tijd die u overhoudt wanneer u het logistieke gedeelte van uw bedrijf uitbesteed aan Surlogic. U heeft hierdoor veel meer tijd over om de marketingkant van uw bedrijf te vergroten en om ideeën te bedenken om de webshop nog meer te laten groeien. Daarnaast scheelt het u natuurlijk een hoop ruimte. Wanneer u alle voorraad zelf moet opslaan, kan dit ervoor zorgen dat u een hoop ruimte moet inleveren. Bij Surlogic wordt uw voorraad opgeslagen in een daarvoor bedoelde opslagruimte. Hierdoor heeft u ook de zekerheid dat uw producten veilig zijn. Een ander voordeel is de diensten die bijkomend zijn bij een fulfilmentbedrijf. Zij kunnen bijvoorbeeld contracten hebben met postbedrijven waardoor het verzenden van een pakket goedkoper kan, maar ook zodat er verschillende verzendmogelijkheden aangeboden kunnen worden. U kunt hierbij denken aan track & Trace. Surlogic werkt op verschillende tijdstippen waardoor het verzenden van de pakketten niet alleen gebeurt wanneer u zelf aanwezig bent in uw bedrijf, maar ook in de avonden of op verschillende zon- & feestdagen. Hierdoor zal het verzenden van de pakketten veel sneller gaan dan wanneer u het allemaal zelf moet doen. Mocht u dus op zoek zijn naar een oplossing van een hoop verschillende van deze logistieke problemen dan is het een goed idee om even te kijken wat Surlogic als fulfilment partner precies voor u kan betekenen.

https://surlogic.nl/nl/