Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Oefentoets een toegevoegde waarde

De trend dit jaar op gebied van online oefentoetsen is de verdere persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent dat je niet op gebied van kennis een ontwikkeling maakt maar ook op sociaal gebied, zoals communicatie, persoonlijke verzorging of gedragskunde. De persoonlijke ontwikkeling is relatief breed maar is toepasbaar binnen ieder vakgebied. In het verleden was de persoonlijke ontwikkeling onderbelicht en lag de focus op de inhoudelijke kennis van een bepaald vakgebied. De laatste jaren is dit veranderd en dient er meer aandacht te komen voor de persoon.

Effectief communiceren

De Oefentoets effectief communiceren draagt bij aan de ontwikkeling tot op niveau van een professional. In bijna alle vacatures wordt gevraagd om een persoon die goed en effectief kan communiceren. Dit betreft zowel de mondelingen als schriftelijke communicatie. Ook het beheersen van andere talen zoals Engels of Duits zijn veel gevraagde eisen in een vacature.

Een cursus Engels zorgt voor het communiceren in goede woord, stijl, spelling en grammatica. Er zijn diverse cursussen Engels, zowel op niveau van een beginners als een professional. De voordelen van een online Oefentoets Engels.

  • Effectief en overal de cursus volgen.
  • Gericht op de praktijk.
  • Waardevol om te vermelden op jouw CV.

Online zichtbaarheid

Een persoonlijke ontwikkeling als jaren in opkomst is, betreft de online zichtbaarheid van een persoon. Dit is zowel via Facebook als via LinkedIn. Facebook is meer gericht op het privéleven van een persoon en LinkedIn is gericht op het zakelijke kant.

Wat van toegevoegde waarde kan zijn is om een eigen website te starten, zodat je zelf de volledige controle hebt over wat erop geplaatst wordt. Het biedt uitgebreidere mogelijkheden dan een Facebook of LinkedIn pagina.

Om jouw website goed te laten scoren in de zoekmachines is het belangrijk dat je een kwalitatieve website maakt en werk aan SEO. SEO is een afkorting voor ‘search engine optimization’, in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie.

Enkele punten die je moet doen om een goede SEO score te behalen zijn.

  • Plaats regelmatig interessante artikelen.
  • Gebruik niet alleen tekst maar ook foto’s, afbeeldingen of een Youtube filmpje.
  • Koppel de website met Facebook en LinkedIn, zodat de website makkelijker gedeeld kan worden via de social media.