Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

De Blauw licht filter computerbril voor de webdesigner

De blauw licht filter bril is ideaal voor webdesigners die meer dan 2 uur per dag achter een computer zitten. We weten dat het blauwe licht dat in beeldschermen zit potentieel schadelijk is voor de ogen. Steeds meer mensen kijken langer naar hun beeldscherm, mobiel en iPad. Je ogen raken daardoor erg vermoeid en geïrriteerd door het blauwe licht.

Waarom blauw licht schadelijk kan zijn?

Blauw licht is sterk aanwezig in daglicht,vooral in de ochtend. Het zorgt ervoor dat ons lichaam melatonine niet gaat aanmaken, waardoor we wakker worden of blijven en aan de dag vol energie kunnen beginnen. Melatonine is een slaaphormoon. Een beeldscherm van een mobiel of tablet straalt hetzelfde soort blauw licht uit waar onze biologische klok gevoelig voor is. Dat is overdag geen probleem, maar ’s avonds voordat je gaat slapen houdt dit ons wakker. Te veel kunstmatig licht in de avond reset ons bioritme tot op een later tijdstip, het stelt de aanmaak van het slaap hormoon melatonine uit en maakt het daardoor moeilijker voor ons om vroeg op te staan in de ochtend. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die een bril die blauw licht filtert op hadden in een verlichte kamer en ook bij het gebruik van beeldschermen bijna net zoveel melatonine producereerden als in het donker! Een bril die je ogen beschermt tegen het blauwe licht van computers en andere beeldschermen is daarom aan te raden.

Waarom een blauw licht filter in je glazen?

Gelukkig is voor dit probleem een oplossing gekomen in de vorm van een blauw licht blokkerende bril. Door deze blauw licht bril te gebruiken kan je gewoon blijven werken. Terwijl je als webdesigner voortdurend naar je beeldscherm kijkt zullen je ogen het blauwe licht niet absorberen waardoor je dag en nacht ritme intact blijft. Het blauw licht filter wordt ook wel blueblock bril genoemd. 

Blauw licht filter brillen voor een comfortabel zicht

Een goede bril tegen blauw licht beschermt je ogen door het schadelijke blauw licht te filteren en de andere kleuren licht door te laten. Er zijn goedkope zonnebrillen op de markt met oranje getinte glazen die als de bril tegen blauw licht worden aangeprezen. Deze blokkeren weliswaar het blauwe licht maar ze blokkeren ook andere kleuren, dus deze zijn niet echt geschikt voor gebruik tijdens de avonduren.

Een anti blauw licht bril wordt ook wel slaapbril genoemd. Een goede blueblock computerbril neutraliseert dit blauwe licht en zorgt voor een comfortabel zicht. Daardoor heb je ook een beter contrast, de hele dag door. Deze blauw licht blokkerende brillen filteren het blauwe licht waardoor het lichaam melatonine aanmaakt en het zich optimaal kan voorbereiden voor een goede nachtrust.

De glazen filteren het blauwe licht, waardoor je gerust naar welk scherm dan ook kunt kijken, zonder dat je slaapritme in het geding komt. Niet alleen is aangetoond dat een blauw licht blokkerende bril de aanmaak van melatonine niet verstoord, studies tonen ook dat deze brillen een belangrijke verbetering van je slaap veroorzaken.

Anti Blauw licht filter computerbrillen zonder sterkte

Er zijn voor webdesigners ook computerbrillen zonder sterkte met een blauw licht filter in de lenzen. Voor degene die geen bril op sterkte nodig heeft zijn er speciale computerbrillen zonder sterkte met blauw licht filter. Ook zijn er clip-ons en flip-ups met blauw licht filter. Er is ook een overzet blauw licht filter bril verkrijgbaar.

Waar bestel je een blauw licht blokkerende computerbril?

Veel opticiens raden een bril aan die het blauwe licht filtert. Vaak zijn deze brillen onnodig duur. Bij computerbril.org vind je verschillende modellen blauw licht filter brillen op sterkte en zonder sterkte. Bescherm daarom je ogen met brillenglazen met een filter tegen blauw licht. Neem een kijkje in de webwinkel.

 

https://computerbril.org/blauw-licht-filter-brillen/