Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Internetabonnementen

Om gebruik te kunnen maken van e-mail en surfen op het internet heb je een verbinding nodig. Er moet namelijk een contact gemaakt worden tussen het internet en jouw pc, laptop, tablet of smartphone. Hiervoor heb je meestal een abonnement nodig bij een internetprovider die jou tegen betaling toegang verleent tot het internet. Je kunt een internetaansluiting aanvragen bij verschillende providers, enkele voorbeelden hiervan zijn KPN en Ziggo.

Wanneer je verbinding wil maken met internet via ADSL, kabel of glasvezel heb je bij je internetabonnement een modem nodig. Deze modem kun je kopen bij je telecom internetprovider als je een abonnement voor je internet afsluit. Als je een internetaansluiting voor thuis wil, kan je kiezen of je dat bekabeld of draadloos wil. Het verschil tussen deze twee is dat bij een bekabelde internetaansluiting er een kabel loopt tussen de modem en je pc. Bij een draadloze internetaansluiting zal er een wifi-netwerk komen die het signaal draadloos verstuurt naar je pc.

Voor internetabonnementen betaal je meestal een vast bedrag per maand. Wanneer je een snellere verbinding wil, zal de prijs per maand ook hoger zijn. De snelheid van internet wordt uitgedrukt in megabit per seconde (Mb/s).

De meeste internetproviders bieden alles-in-één pakketten aan. In deze pakketten zitten dan een internetabonnement, een telefoonaansluiting én digitale televisie. Je kunt voor jezelf een berekening en inschatting maken of het goedkoper is om zo een pakket aan te schaffen in plaats van alleen een internetabonnement. Er bestaan verschillende websites waar je de prijzen van diverse internetproviders kunt vergelijken.

Wanneer je wil internetten als je onderweg bent, op bijvoorbeeld je smartphone of tablet, bestaat er mobiel internet. Mobiele internet aanbieders maken dan gebruik van mobiele netwerken. Het komt er dan op neer dat je een abonnement aanschaft voor mobiel internet, zodat je buiten de deur nog steeds via de mobiele netwerken kunt internetten. Je krijgt een SIM-kaart waarmee je toestel automatisch verbinding maakt met een beschikbaar netwerk. Mobiel internet is echter niet onbeperkt, dus bedenk eerst voor jezelf hoeveel mb/s je nodig hebt per maand voordat je een abonnement aansluit. Zo kun je voorkomen dat je onnodig extra kosten gaat maken, omdat je extra mb/s nodig hebt.

https://www.groenewegendelft.nl/