Webmasterpoint
Image default
Woningen

Je huis verkopen in Amsterdam

Wil jij je huis verkopen in Amsterdam? De Amsterdamse huizenmarkt is oververhit, waardoor verkopers de hoofdprijs willen voor hun te koop staande woning in Amsterdam. Als je je huis wilt verkopen kan je dit zelf doen of een makelaar in dienst nemen die het verkooptraject van A tot Z voor je begeleidt. Als je huis zelf verkoopt komen er een hoop dingen op je af. Wat is de juiste vraagprijs? Hoe bereik ik de potentiële kopers? Hoe presenteer ik mijn huis het best? Is de koopovereenkomst in orde? Dit zijn slechts een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je besluit zelf je huis te verkopen in Amsterdam. Een makelaar is op de hoogte van al deze zaken en neemt een hoop werk uit handen van bezichtigingen en onderhandelen met kopers tot aan het op de juiste manier aanbieden van de woning op verschillende platformen. Het is ook mogelijk om sommige elementen van het verkoopproces zelf te doen en andere zaken uit te besteden aan een makelaar in Amsterdam.

Zelf je huis verkopen in Amsterdam

Als je besluit om je huis zelf te verkopen bespaar je daarmee een hoop kosten, maar ben je wel veel tijd kwijt aan adverteren, bezichtigingen en onderhandelingen. Daarbij wil je natuurlijk wel de juiste vraagprijs hebben, waardoor je een taxateur moet raadplegen om een taxatierapport uit te brengen. Deze kosten en de kosten voor het adverteren komen dan logischerwijs voor eigen rekening. Heb je een potentiële koper gevonden? Dan dien je een koopovereenkomst op te stellen, waar ook weer kosten om de hoek komen kijken. Er kleven dus nogal wat voor- en nadelen aan het zelf verkopen van je woning.

Je woning verkopen in Amsterdam met een makelaar

Zeker een ervaren makelaar zal je begeleiden tijdens het gehele proces en zoveel mogelijk werk uit handen nemen. De blik van een expert kan een hoop betekenen voor een snelle verkoop van de woning en ook nog eens voor de juiste prijs. Niet alleen scheelt dit een hoop stress over al de te nemen stappen, maar je hoeft je ook geen zorgen te maken of je huis wel goed vindbaar is voor potentiële kopers, dat de bezichtigingen in goede banen geleidt wordt, de koper de woning wel de koopsom kan betalen en ga zo maar door. Uiteraard zal je een hoop vragen hebben, schroom dan ook niet om al je vragen neer te leggen bij de makelaar.