Webmasterpoint
Computers / Internet / Web Design and Development

Kinderen komen steeds minder naar buiten

Uit onderzoek is gebleken dat de generatie kinderen van nu veel meer bezig is met de televisie of met hun telefoon, dan dat ze buiten spelen met vrienden en vriendinnen. En dat is heel slecht voor de gezondheid. Kinderen van nu spelen namelijk voor ongeveer de helft minder buiten dan dat hun ouders deden toen zij dezelfde leeftijd hadden. In een tijdperk waar technologie namelijk nog niet zo ver gevorderd was als vandaag de dag, deed je niks liever dan samen met de kinderen uit de buurt gaan buitenspelen. Spelletjes als tikkertje, voetbal en ook verstoppertje waren ongekend populair. Er waren genoeg avonturen in de frisse lucht. Daarentegen doet de generatie kinderen van nu er juist alles aan om maar niet naar buiten te hoeven. Dat is gebleken uit een studie waaraan maar liefst 2.000

In het tijdperk zonder waarin nog geen tv of een Xbox bestond, deed je niets liever dan buitenspelen. Lekker rennen, voetballen met de buurtkinderen of verstoppertje spelen. Je had opties zat om je mee te vermaken in de frisse buitenlucht.

De kinderen van deze generatie zitten liever achter de tv naar programma’s op bijvoorbeeld Disney Channel of Nickelodeon te kijken, of spelen spelletjes op de tablet of doen in extreme gevallen zelfs liever hun huiswerk dan dat ze naar buiten gaan. Waar kinderen eerst door hun ouders van de straat moesten worden gehaald, zijn kinderen nu door de weeks maximaal maar een uurtje buiten en in het weekend slechts vijf. Dat moet drastisch gaan veranderen, omdat dit slecht is voor de gezondheid. Speelgoed buitenzou moeten gaan helpen om het buiten spelen interessanter te maken. Een glijbaan, wipkip of een houten zandbak: alles om de kinderen weer blij te krijgen en ze aan te moedigen om meer naar buiten te gaan.

https://www.buitenspeelgoed.nl