Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Auto tips voor iedereen

Tips auto verkopen, biedt meer dan alleen informatie over hoe je snel en doeltreffend je auto verkoopt. Op deze website vind je namelijk enorm veel waardevolle informatie, die voor iedere automobilist van belang is. Zaken zoals besparen op autokosten worden uitgebreid uitgelicht.

 

Onderhoud zelf doen

Wist je dat je kosten kunt uitsparen door een deel van het onderhoud zelf te doen? Heel veel verstand van techniek heb je niet nodig, wanneer je gebruik maakt van je gezonde verstand, en het onderhoudsboekje dat bij de auto hoort. Denk maar eens aan het controleren van het oliepeil. Het oliepeil van het motorblok is van groot belang. De olie in het motorblok heeft namelijk een smerende en beschermende werking. Een te laag oliepeil kan voor onnodige slijtage zorgen, en verkeerde olie zelfs tot een verhoogd brandstofverbruik. Het olieniveau is eenvoudig met de peilstok te controleren. Indien het niveau te laag is, kun je dit eenvoudig bijvullen. Alle stappen staan duidelijk in de handleiding uitgelegd. Olie kopen kan bij de benzinepomp, of autospeciaalzaak.

 

Ook de ruitenwisservloeistof bijvullen behoort tot het onderhoud. Remvloeistof kan ook zelf bijgevuld worden. Echter zijn de remmen in veel gevallen wel versleten wanneer de remvloeistof onder het minimumniveau is gekomen. Tijd dus om naar de garage te gaan om het na te laten kijken.

 

Ook de bandenspanning hoort bij het onderhoud. Te zachte of te harde banden beïnvloeden de wegligging en prestaties. Zo kunnen zachte banden ook een negatief invloed hebben op het brandstofverbruik.

 

Een auto vakantie

Een ander onderwerp welke uitgebreid besproken wordt op Tips auto verkopen, is het onderwerp autovakantie. Veel Nederlanders gaan jaarlijks met de auto op vakantie. De een blijft in Nederland, de ander gaat wat verder weg. Populaire vakantielanden voor met de auto zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Ga je een lange reis maken van vele honderden kilometers, dan is het verstandig om je auto te laten nakijken. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat alle vloeistoffen op peil zijn, dat de bandenspanning in orde is (afgesteld op zwaardere belading), en dat de remmen 100% in orde zijn. Tijdens de vakantie, zeker als je wat verder weg gaat, kun je te maken krijgen met hellingen. Hellingen vergen veel meer van je remmen waardoor ze dus ook harder afslijten. Door je remmen tijdig te laten controleren, ben je niet alleen zeker van je zaak, maar kun je ook grote kostenposten, zoals het vervangen van je remschijven, voorkomen.

 Kijk op https://www.tipsautoverkopen.nl/