Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Schutting beitsen of toch verven?

De vraag of je beter je schutting kunt beitsen of juist je schutting verven komt erg vaak voor, maar wat je gebruikt hangt af van het resultaat dat je wil bereiken. Wanneer je de houtnerf nog wil zien en je tevreden bent over de kleur van je schutting, kun je het beste kiezen voor een transparante houtbeits. Als je een matte uitstraling wil en een langere bescherming, kies je voor een dekkende beits. Het is sterk af te raden om een blanke of dekkende lakverf te gebruiken voor je schutting, omdat deze verfsoorten niet ademen. Dit kan ervoor zorgen dat je eerder last krijg van bladderende verf en/ of blaasjes.

Naast de keuze in verschillende soorten beits, kun je er ook voor kiezen om je schutting in de olie te zetten. Let wel op dat een olie minder bescherming biedt dan een beits, omdat beits dieper in de poriën van het hout trekken. Beits is dus eigenlijk het beste onderhoudsproduct voor je schutting. De keuze in de verschillende soorten beits hangt geheel af van je budget en je wensen. Het gereedschap waar je mee gaat werken hangt ook compleet af van je eigen wensen en voorkeuren. Kies dus het gereedschap waar jijzelf graag mee werkt. Een roller, een kwast of een spuit, je kunt ze alle drie gebruiken voor het beitsen van je schutting.

Wanneer je ervoor kiest om je schutting een andere kleur te verven, houd er dan wel rekening mee dat de schutting vaak prominent aanwezig is, omdat het vaak een flink oppervlak is in je tuin. Denk dus goed na over welke kleur je je schutting wil verven.

Als je geen houten schutting hebt, maar een betonnen schutting, lijkt de aanpak van het verven op de werkwijze voor het schilderen van een houten schutting. Ook een betonnen schutting kun je in een andere kleur verven als je dit wenst. Bij een betonnen schutting heb je alleen geen beits nodig, maar muurverf.

https://www.moosefarg.nl/