Webmasterpoint
Image default
Hobby en vrije tijd

Tarottijd – de elementaire waardigheden

Elementen in Tarot

Om tarot te begrijpen moet je de vier kleuren begrijpen en in welk seizoen ze staan, de vier kleuren zijn: Staven, Kelken, Zwaarden en Pentakels.

Dus om te bepalen welke seizoengebeurtenissen zich voordoen in de basisregel om te onthouden is:
Pentakels vertegenwoordigen de herfst
Staven vertegenwoordigen de lente
Kelken vertegenwoordigen de zomer
Zwaarden staan voor Winter

Dus voor een algemeen begrip van hoe je de tarottijd moet lezen, de elementaire waardigheden
Elk van de vier elementen is gekoppeld aan een kompaspunt – de volgende gerichte aanhalingstekens zijn waar voor het noordelijk halfrond, dus als u zich op het zuidelijk halfrond bevindt, gelden de tegenstellingen.

Dus wat zijn de elementaire waardigheden van de vier tarotpakken:

• Aarde – Pentakels
• Lucht – Zwaarden
• Water – Kelken
• Vuur – Staven

Om nu een algemeen begrip te overwegen van hoe je de tarottijd moet interpreteren van de elementaire waardigheid van de vier tarotpakken en hoe ze met elkaar omgaan, vereist dit een eenvoudig formeel gebruik van de vier elementen net als de sterrenbeelden.

Wat bedoel ik? Een overschot aan Kelken – waterkaarten zou bijvoorbeeld typisch een emotioneel beeld zijn en dat de dingen over het algemeen passief zijn.

Dus de volgende fase is om de regels van elementaire waardigheden te gaan gebruiken. Overweeg dus de elementaire waardigheid van de vier tarotpakken en hoe ze omgaan met behulp van eenvoudige en gemakkelijk te leren regels:

1. Vuur en lucht zijn vriendelijk en actief
2. Water en aarde zijn vriendelijk en passief
3. Vuur en water zijn vijanden; ze verzwakten elkaar
4. Lucht en Aarde zijn vijanden; ze verzwakten elkaar
5. Vuur en aarde versterken elkaar, maar zijn neutraal
6. Water en Lucht versterken elkaar, maar zijn neutraal

Dus als we een algemeen begrip hebben van hoe we tarotijd kunnen lezen, kunnen we dat zien

• De aarde is gerelateerd aan het noorden op het kompaspunt.
• Lucht verwijst naar het oosten op het kompaspunt.
• Vuur is gerelateerd aan het zuiden op een kompaspunt
• Water verwijst naar het westen op het kompaspunt.

Wat zijn de kenmerken van de aarde in de tarot?

De aarde is gerelateerd aan het pak Pentakels.

De kenmerken van de aarde in de tarot – de aarde wordt verondersteld om de absolute vrouwelijkheidskwaliteit te symboliseren, het is vruchtbaar en stabiel, de aarde is verbonden met de Godin Gaia.

De aarde zorgt ervoor dat het productief is, het ondersteunt en geeft leven, het is sterk en constant. De aarde onze planeet evolueert zich het hele jaar door, op deze aarde delen we allemaal we zijn getuige van alle aspecten van het leven vanaf de geboorte tot onze levenscycli en altijd tot de dood en wedergeboorte.

Wat zijn de kenmerken van lucht in de tarot

Lucht is gerelateerd aan het pak van Zwaarden

De karakteristieken van lucht in de tarot – Associeert met actie, verandering , kracht, macht, onderdrukking, ambitie, moed en conflict, meestal is actie zowel positief als negatief. Lucht blaast je problemen weg en draagt positieve gedachten bij degenen die ver weg zijn.

Lucht gaat over het intellect en over gedachten, attitudes en overtuigingen. Het zwaard is tweesnijdend en dergelijke symbolen de fijne balans tussen intellect en macht en hoe deze twee elementen kunnen worden gebruikt voor goed of kwaad.

Wat zijn de kenmerken van vuur in de tarot?

Vuur is gerelateerd aan het pak Staven

De kenmerken van vuur in de tarot – associeert met onze oer-energie, spiritualiteit, inspiratie, vastberadenheid, kracht, intuïtie, creativiteit, ambitie en expansie, vuur kan creëren en het kan vernietigen, het symboliseert de vruchtbaarheid van de God. Vuur kan nieuwe groei brengen of het oude en versleten vernietigen. Vuur – als inhoroscoop Boogschutter – wordt geassocieerd met dat in de kern van je wezen je passies is, waardoor je aanvinkt.

Vuur impliceert beweging, actie en initiatieven en het lanceren van nieuwe ideeën.

Wat zijn de kenmerken van water in de tarot?

Water is gerelateerd aan het pak Kelken

De kenmerken van water in de tarot – Associeert met emotie, liefde, gevoelens, creativiteit, fantasie, relaties en verbindingen, water is een vrouwelijke energie en verbonden met de aspecten van de Godin. Water geneest, reinigt en zuivert.
Water verwijst naar uitdrukkingen van emotie, het geeft aan met uw hart te denken en het weerspiegelt uw spontane reacties en reacties op situaties.

Ik hoop dat je dit artikel hebt genoten van een algemeen begrip van het lezen van de tarottijd van de elementaire waardigheden.

Bron:
Zodiac Horoscoop