Webmasterpoint
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeilringen: gebruik en mogelijkheden

Onder zeilringen worden speciale ringen van rvs of aluminium verstaan, die gebruikt worden in zeildoeken of dekzeilen. Ze komen voor in dekzeilen, tentdoeken en in afdekkleden. Andere namen die ook wel gebruikt worden als het om zeilringen gaat zijn zeilogen of zeilkousen. Wanneer deze termen worden gebruikt, worden dus dezelfde soort ringen bedoeld. De zeilringen bestaan uit twee speciale delen, namelijk de ring en de kous.

Waarvoor worden zeilringen gebruikt?

Zeilringen worden gebruik om plastic zeilen en kleden, en kleden van stof, sterker te maken en te voorzien van een gat dat goed beschermd en sterk is. Door een zeilring in de gaten te plaats kunnen zeildoeken, afdekdoeken en kleden via touwen strak getrokken worden zonder dat ze direct uitscheuren. De ringen worden niet alleen voor deze doeleinden gebruikt, maar ook door hobbyisten die er bijvoorbeeld leuke voorwerpen of kunstwerken mee maken.

Welke mogelijkheden zijn er qua soort ringen?

De meeste ringen die gebruikt worden zijn rond. Daarnaast zijn er ook ovalen varianten, maar die zijn minder populair. Een van de meest populaire soorten is de messing ring, want dit type ring blijft lang goed doordat deze niet kan roesten. Daarnaast zijn er aluminium en stalen ringen beschikbaar voor de liefhebbers. Om de ringen te plaatsen, heb je een holpijp nodig in de juiste maat, een geschikte stempel en een hamer.

Bekijk zeilringen via de webshop

Wil je meer weten over de ringen of een set bestellen, dan kan dat via de webshop van Ritomshop. De prijzen zijn scherp, zeker wanneer je de ringen in grotere hoeveelheden bestelt. Bekijk nu alle modellen die we op voorraad hebben. Als je vragen hebt, pak dan gerust de telefoon en neem contact op met de ervaren klantenservice. De specialisten van Ritomshop helpen je graag verder!