Webmasterpoint
Image default
Hobby en vrije tijd

Nortons ééndelige slijpset

Een Nortons eendelige slijpset heeft drie verwisselbare oliestenen. Het handvat is draaibaar om de gewenste steen op de juiste slijppositie te brengen. De zware kunststof koffer is voorzien van antislipvoetjes, een handig deksel voor het opbergen en een reservoir voor olie. Dankzij de met olie gesmeerde stenen en handgreep is het slijpen in een handomdraai gebeurd.

De IM100 Nortons slijper uit één stuk bestaat uit een drie-steen olie slijpsysteem met een dubbelzijdige wetsteen, anti-slip bamboe basis, hoekgeleider, en gratis fixeersteen. De slijppakket is ontworpen om veilig elk mes te slijpen. De slijpset wordt geleverd met garantie, wat fijn is om te hebben voor uw messen. Voor een lage prijs kunt u messen slijpen met dit slijpsysteem.

Drie stenen systeem

Het drie slijpsteensysteem in de Nortons ééndelige slijpsteen set is een compact en zeer effectief slijpgereedschap. Het systeem bevat drie oliestenen. Elke steen heeft een omkeerbare draaibare handgreep die het gemakkelijk maakt de stenen te verwisselen voor verschillende slijpbehoeftes. Dit systeem is ook uitgerust met een reservoir dat de stenen gesmeerd houdt om onmiddellijk te kunnen slijpen.

De slijpstenen in deze slijpset hebben verschillende korrelniveaus en kunnen worden gebruikt om een breed scala aan messen te slijpen. De drie-in-een oliesteen is vooral effectief om doffe messen weer optimaal scherp te krijgen. Hij beschikt over een breed scala aan korrelniveaus voor verschillende soorten messen en maakt gebruik van een siliconen carbide constructie om hem extra duurzaam te maken en snelle resultaten te bieden. Hoewel het gritniveau laag is, betekent dit niet dat de scherpte van uw mes beperkt zal zijn.

Het IM313 Systeem is compatibel met zowel Nortons als Akubra. Het Norton IM313 Systeem kan messen tot 1″ dik slijpen. De drie stenen hebben verschillende eigenschappen, zodat u de beste optie voor de klus kunt kiezen. De grove Crystolon steen wordt gebruikt voor het snel slijpen van doffe randen, terwijl de medium Crystolon steen perfect is voor het verfijnen van slijpkanten. Het Norton IM313 Systeem bevat ook een watersteen.

 

Wetstone slijppakket

Een watersteenslijppakket van Norton bevat een 220/1000 combinatiesteen, een 4000/8000 combinatiesteen en een afvlakkingssteen. Deze set is een uitstekende waarde voor nieuwe gebruikers en bevat instructies voor het gebruik van elke steen. Voor het slijpen van de 4000/8000 steen heeft u de Nagura steen nodig. De set bevat zowel de stenen als de dressingoplossing. U vindt er ook vervangende stenen en een gratis DVD voor het slijpen met de hand.

De waterstenen zijn synthetische stenen, veel zachter dan oliestenen. Ze gebruiken water om een snel slijpproduct te creëren. Het systeem gebruikt een zorgvuldig geplande opeenvolging van waterstenen om de efficiëntie van het slijpen te maximaliseren. De waterstenen moeten voor gebruik enkele minuten in water geweekt worden om krassen op de slijpstenen te voorkomen. Waterstenen hebben ook de neiging om veel sneller te slijten dan oliestenen, dus is het belangrijk om ze regelmatig opnieuw te vlakken.

De Waterstone slijppakket van Nortons bevat alle benodigde slijpstenen. Het Premier systeem slijpt snijgereedschap, waaronder messen, scharen, en meer. De diamantstenen zijn de meest agressieve van de drie en snijden meer materiaal dan elk ander type. Deze set bevat ook Norton’s vlakslijpstenen en prepareerstenen. Na gebruik van de Norton slijpset kunt u langer genieten van dezelfde gladde, chroomachtige afwerking.