Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Trends voor kinderspeelgoed in 2017

Wanneer je in 2017 naar kinderspeelgoed kijkt zie je een aantal opvallende trends zoals ook Pinterest deze heeft ontdekt bij de moodboards van ouders van kinderen. Ten eerste is het opvallend dat ouders er goed op letten dat kinderen veilig speelgoed gebruiken.Juist omdat kinderen vaak hun speelgoed in de mond stoppen zijn meer natuurlijke voorwerpen populairder dan ooit. Ook is het belangrijk een keurmerk heeft voor veiligheid en zeker vanwege het vele speelgoed dat in lageloonlanden wordt geproduceerd is het belangrijk dat ook dit speelgoed veilig is. Gelukkig heeft Europa strengere regels t.a.v import van producten die niet voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen.

Educatieve spelletjes zijn hot

Wat we natuurlijk merken is dat kinderen tegenwoordig steeds meer worden voorzien van mogelijkheden om op zeer vroege leeftijd al in aanraking te komen met educatief speelgoed. Hierbinnen zijn een aantal trends waar te nemen. Ten eerste is het voor de jongste kinderen belangrijk dat ze hun zintuigen als reuk, gehoor, zicht en smaak goed ontwikkelen. Je ziet dat er steeds meer spelletjes komen waarbij dit ook mogelijk wordt gemaakt. Voor de overige kinderen is het belangrijk dat ze educatief bezig zijn. Enerzijds gebeurt dit bijvoorbeeld door apps en zelfs door programma’s die speciaal voor kinderen de mogelijkheid geven om al te leren programmeren. Maar ook de creativiteit wordt tegenwoordig enorm gestimuleerd door producten als de 3d pen of 3d printer voor de wat oudere kinderen.

Meer binnen dan buiten

Kinderen zijn tegenwoordig meer binnen aan het spelen dan buiten. Sporten en bewegen is belangrijk en dit moet ook vooral worden gestimuleerd door ouders. Ook de verslaving aan bijvoorbeeld online games en game computers zal in de gaten moete worden gehouden. Toch is er duidelijk een trend te zien waarbij steeds meer kinderen er voor kiezen om binnen te spelen met vriendjes en vriendinnetjes dan buiten te spelen. Niet verwonderlijk vanwege alle mogelijkheden voor binnen spelen maar hou hier ook rekening mee. Er is een trend dat de kinderkamer of speelkamer niet meer met felle kleuren maar juist rustiger wordt ingericht. Kinderen worden hierdoor ook van nature rustiger en dit heeft een positieve uitwerking.