Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Voorbereiden op het verven van leer

Hoe kun je nou het beste voorbereiden op je leer verven? Deze handleiding is bedoelt voor meerdere producten en dus ook toepasbaar op verschillende producten. Als je specifieker wil weten hoe je bepaalde leren producten moet verven kun je dit natuurlijk altijd opzoeken. Het verven van leer hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer je deze handleiding hebt gelezen weet je dan ook precies hoe je je het beste kun voorbereiden op het verven van je leer. Het is wel belangrijk dat je de juiste volgorde aanhoudt.

Er wordt vaak Angelus leerverf gebruikt voor het verven van leer. Deze verf wordt dan ook sterk aangeraden voor het verven van leer. Deze leerverf is gemakkelijk in gebruik en geeft ook een professioneel resultaat.

Voordat je gaat beginnen met het verven is het belangrijk dat je het leer goed voorbereid. Het lederen oppervlak die je wil gaan verven moet dan ook geheel vuil- en vetvrij gemaakt worden. Dit kun je doen door met een speciale prepaper en deglazer op een schone doek aan te brengen. Met dit doekje maak je met draaiende bewegingen het oppervlak schoon. Doe dit totdat er helemaal geen vuil meer van het oppervlak afkomt. Het kan dan ook nodig zijn om meerdere doeken voor deze stap te gebruiken.

Het schoonmaken van het leer en dus het vuil- en vetvrij maken van het leer is uitermate belangrijk voordat je begint met het verven van het leer. De kans bestaat namelijk dat na het leer verven de leerverf af zal gaan bladderen wanneer je het leer niet goed hebt voorbereid en schoongemaakt. Laat na het schoonmaken ook je leer goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen. Zorg er ook voor dat je handschoenen aan doet, zodat er geen vet van je handen opnieuw op het leren oppervlak komt.

https://www.deleerverfwinkel.nl/