Webmasterpoint
Computers / Internet / Web Design and Development

Waterschade aan je Samsung Galaxy S7. Wat moet je doen?

De Samsung Galaxy S7 is waterdicht. Op het internet staan filmpjes en verhalen waarin mensen ermee zwemmen en onderwater filmen. Heel gaaf allemaal maar het blijft een duur elektronisch apparaat, en water en elektronica gaan niet goed samen. De waterdichtheid van de telefoon valt niet onder de garantie, dus het is mogelijk dat na verloop van tijd de waterdichtheid minder wordt. Hoewel de risico’s van waterschade aan de Samsung Galaxy dus flink zijn ingeperkt, is het zeker niet onmogelijk dat het toch gebeurt. Wat moet je dan doen?

 

Ga niet zwemmen met je telefoon, ook al is hij waterdicht

Als je telefoon waterdicht is, is de verleiding wellicht groot om hem dan ook bloot te stellen aan water. Toch is dit onverstandig. Stel je voor, de telefoon is in het water geweest, maar hij doet het nog gewoon en je hebt ook geen functieverlies bijvoorbeeld met het touchscreen. Omdat hij waterdicht is denk jij dat hij er gewoon tegen kan.

 

Toch kan het dan al helemaal verkeerd zijn. Het probleem met waterschade is dat het soms in het begin niet waarneembaar is. De telefoon maakt geen sluiting, maar van binnen begint op het moederbord corrosie te ontstaan. Na verloop van tijd gaat de telefoon dan opeens ‘stuk’ zonder duidelijke oorzaak. Als ze hem dan openmaken blijkt het moederbord al helemaal verroest.

 

Uitzetten

Als je waterschade vermoedt, moet je de telefoon gelijk uitzetten. Veel mensen zijn geneigd om hem juist aan te zetten om te kijken of hij het nog doet. Dat is onverstandig. Als je hem aanzet kan je namelijk kortsluiting veroorzaken, wat schade toebrengt aan je telefoon.

Ook niet opladen

Batterij eruit

Omdat bij waterschade ook de accu beschadigd kan zijn, is het handig om deze eruit te halen. Ook als je de telefoon wil testen, kan je dit in je achterhoofd houden. Als de telefoon niet aan gaat kan dit door de accu komen. Test hem dan ook zonder accu, gewoon aan het stroom.

 

Kaart eruit

Om schade aan je sd kaart of geheugenkaarten te voorkomen kan je deze het best ook verwijderen.

 

Laten drogen

Als hij uit staat, en je hebt hem afgedroogd en alles eruit gehaald moet je hem laten drogen. Om de telefoon te laten drogen kan je hem het best open maken en hem in een bak droge rijst leggen. Rijst absorbeert het vocht en blijft droog aan de buitenkant. Zorg dat de telefoon volledig tussen de rijst zit. Je kan hem ook op een absorberende doek leggen. Ook zijn er speciale hoesjes te koop om je telefoon in te laten drogen. Droog je telefoon nooit met warmte, zoals in de oven, ook niet op lage temperaturen.

Chemisch reinigen

Je kunt je telefoon chemisch reinigen met Isopropyl alcohol. Let op, dit mag GEEN gewone ethanol of methanol zijn. Er zijn ook commerciële reinigingsmiddelen op de markt.

 

Laten repareren

Het is het veiligst om de telefoon naar een computer reparatiebedrijf te brengen. Ze kunnen daar namelijk precies zien wat de schade is en wat de mogelijkheden nog zijn. Ze halen hem uit elkaar en maken hem schoon met een elektronische reinigingsmachine. Het gaat hierbij vooral om roestvorming en schade door mineraalvorming. Uiteraard drogen ze hem zorgvuldig. Soms moeten onderdelen vervangen worden. meestal geeft het bedrijf dan van tevoren een prijsopgave.

https://www.pcrefresh.com/computer-reparatie/