Webmasterpoint
Image default
Muziek

Alles over de wereld van streetdance

Alles over de wereld van streetdance

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel verschillende dansstijlen ontstaan. Dit maakt dat er voor ieder wat wils is. Dansscholen barsten van de verschillende soorten dansstijlen. In dit artikel zul je meer leren over een van de meest hippe dansstijlen; streetdance.

Het ontstaan van streetdance

Streetdance kent zijn ontstaan in het begin van de jaren tachtig in de straten van New York. Sindsdien wordt er vooral veel in de achterbuurten op straat gedanst. Deze achterbuurten kenden veel discriminatie en een arme leefomgeving. Het dansen op de straat werd voor veel mensen een uitlaatklep om zo hun energie los te kunnen laten en te delen met anderen.

 

Streetdance battles

Mensen lieten elkaar veel nieuwe dans moves zien tijdens zogenoemde dansbattles. Streetdance battles kennen geen regels of richtlijnen, alle moves zijn goed. Op deze manier zijn er binnen de streetdance wereld weer ontzettend veel nieuwe stijlen ontstaan. Een veel gebruikte en bekende beweging binnen de streetdance is de zogenoemde snake. Tegenwoordig worden dansbattles ook in een wedstrijdvorm georganiseerd, op deze manier is het een echte danssport geworden. Tijdens deze wedstrijden wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende leeftijdsgroepen.

 

De muziek

Vaak wordt er op snelle muziek gedanst zoals hiphop en R&B-muziek, waarbij tijdens het dansen vaak losse bewegingen worden gemaakt. Deze muziekgenres zijn razend populair geworden onder de jeugd van tegenwoordig. Online wordt dit muziekgenre gigantisch veel gestreamt, via muziekplatformen levert dit miljoenen stream op.

 

Verschil tussen hiphop en streetdance

In principe is streetdance een onderdeel van hiphop. Hiphop is veel breder en wordt meer als een cultuur beschouwt. Daarbij gaat behalve over muziek ook over kledingstijl en graffiti. Streetdance en hiphop kennen veel overeenkomsten. Ondanks dat zijn er ook een aantal verschillen, hiphop is rauwer en binnen hiphop zijn er meer losse moves die samengevoegd worden tot een gehele choreografie. Dit in tegenstelling tot streetdance, waarbij meer dezelfde bewegingen worden gebruikt binnen een choreografie.

 

https://www.swing-inn.nl/lessen/hiphop-danslessen-adults/