Auto verkopen via een autoveiling

Je auto snel en makkelijk verkopen kan via de autoveiling. Binnen 1 dag kun je namelijk de auto verkopen zonder daar maar een cent voor hoeven te betalen. Wil je meer weten hoe je snel en effectief je auto kunt verkopen? Lees dan eens dit artikel aandachtig door. Je auto verkopen kan namelijk maar een keer. Met de onderstaande methode kun je een hoop stress voorkomen en houdt je tevens meer geld over!

 

Al eens gehoord van een autoveiling?

Met een autoveiling kun je eenvoudig online je auto verkopen. Bij een autoveiling zijn namelijk een zeer groot aantal autobedrijven aangesloten. Wanneer iemand zijn auto aanmeldt voor verkoop dan worden de autobedrijven hiervan automatisch op de hoogste gesteld. De autobedrijven kunnen dan in het systeem inloggen en de auto bekijken welke er nieuw is bijgekomen. Lijkt ze de auto interessant dan kunnen ze vervolgens een bod uitbrengen. In het scherm kunnen ze zien wat het huidige bod is en ook zelf een bod uitbrengen welke hoger is dan het huidige bod. Daarmee zijn zij de hoogste bieder en kunnen ze mogelijk de auto kopen, mits de verkoper daar natuurlijk mee instemt.

 

De veiling kent een veilingtijd van 24 uur. Dat betekent dat na 24 uur de veiling afloopt en er niet meer geboden kan worden. De verkoper, jij in dit geval, krijgt dan een mailtje met het resultaat van de veiling, het hoogste bod dus. Met het mailtje kun je doen wat je wilt. Je kunt akkoord gaan met het bod maar hem ook afwijzen. Ga je akkoord dan heb je de auto verkocht tegen het hoogste bod zoals ook in de mail staat. De gegevens van koper en verkoper wordt dan automatisch met elkaar uitgewisseld om de koop en verkoop tot stand te brengen. Wijs je het bod af dan is het prima. Reageer je niet binnen 72 uur dan vervalt het bod ook automatisch. Daarmee kun je dus ook niet meer je auto aan de hoogste bieder verkopen.

 

Heb je de auto verkocht dan maak je een afspraak voor de overhandiging van je auto. Daarbij ontvang je direct het afgesproken bedrag zoals in de mail stond (het hoogste bod). Ook wordt het papierwerk in orde gemaakt waaronder het vrijwaringsbewijs. Het vrijwaringsbewijs is een belangrijk papiertje. Daarmee kun je namelijk aantonen dat de auto niet meer op jouw naam staat. Soms wil de verzekering het vrijwaringsbewijs zien om de verzekering te kunnen beëindigen. Andere verzekeringen doen daar niet moeilijk over. De wegenbelasting stopt ook meteen op het moment dat de auto niet meer op jouw naam staat. Teveel betaalde wegenbelasting wordt dan automatisch teruggestort.

Voordelen van een autoveiling

Bij een autoveiling hoef je niet zelf de auto verkoper uit te hangen zoals je dat bij bijvoorbeeld Marktplaats wel zou moeten doen. Je hoeft geen advertentietekst in elkaar te flansen en geen verkoopgesprek te doen. De auto wordt namelijk gekocht op basis van de ingevoerde informatie en een bod. Heel snel, gemakkelijk en vooral safe. Je doet namelijk alleen maar zaken met een RDW erkend autobedrijf want alleen die zijn onderdeel van de autoveiling. Je krijgt dus niet te maken met louche handelaren. Alle deelnemers van de autoveiling (autobedrijven) zijn vooraf gescreend zodat je ook veilig je auto kunt verkopen.

 

Auto inkoper vs Autoveiling

Een auto inkoper opereert zelfstandig. In feite is dat maar één autobedrijf welke je een voorstel doet. Met de autoveiling bereik je er meteen 5000. Hierdoor is de kan ook 5000 keer groter dat je een beter voorstel krijgt. Het bod dat je op de auto krijgt is ook daadwerkelijk de prijs die je ervoor terug kunt krijgen. De auto verkopen is niet verplicht want jij blijft de baas. Zint het bod je niet dan verkoop je de auto toch gewoon niet?! De autoveiling is bovendien geheel kosteloos vanaf het begin tot het eind. Zo is het aanmelden dus gratis net zoals de verkoop.

 

Gratis uitproberen

De auto veiling kost je niets waardoor je het gratis kunt uitproberen. Je hebt niets te verliezen en kunt alleen maar winnen. Is het bod interessant, dan kun je direct je auto verkopen voor het genoemde bod. Verspil geen tijd of energie! Probeer het zelf nu uit.