Webmasterpoint
Computers / Internet / Web Design and Development

Hoe naar de volgende stap

Als je toe bent aan de volgende stap in je carrière maar je niet zo goed weet hoe je dit moet oppakken kan je het beste een outplacementbureau inschakelen. Dit outplacementbureau zal je helpen bij het maken van een belangrijke keuze in je carrière. Maar wat is outplacement nou eigenlijk.

Feitelijk helpt outplacement met het vinden van een nieuwe baan. Dit doen veel outplacementbureaus doormiddel van drie stappen waarna het realiseren van een nieuwe baan. Outplacement kan gezien worden als een specialistisch loopbaantraject. Een loopbaanbegeleiding kan je als werknemer helpen om kwaliteiten en competenties te ontwikkelen om een andere functie binnen het bedrijf te kunnen bekleden zodat u, op een andere manier als bij outplacement, een nieuwe functie kunt bekleden. Outplacement geeft een versterkende combinatie van begeleiding, studie en persoonlijke coaching, om uiteindelijk klaargestoomd te worden voor het sollicitatieproces. In welke branche je ook werkzaam bent, de outplacementbureaus hebben vaak vele gespecialiseerd vakgebieden waarin uiteindelijk gewerkt kan worden. Lees hier meer over dit onderwerp.

Wil je toch iets minder rigoureus, dan kan er gekozen worden voor de al eerder genoemde loopbaanbegeleiding of voor zakelijke coaching. Hierbij wordt je begeleid om ook de volgende stap in je carrière te maken, maar dan wordt dit vaak gedaan binnen het zelfde bedrijf. Een functie switch maken. Hierbij wordt je geholpen om te achterhalen wat voor jou als werknemer belangrijk is in je werk en wat er van je verwacht word in je wellicht volgende functie. Welke competenties en kwaliteiten heb je nodig en hoe kun je deze je zelf eigen maken en je deze aanleren. Deze kwaliteiten en competenties leer je tijdens 1-op-1 gesprekken, online tests en opdrachten. Dit gebeurd concreet, met humor en uitdagend. Binnen enkele maanden zal er al meetbaar resultaat zijn waardoor je als werknemer beter in je vel zit, meer plezier op het werk hebt en de motivatie grotendeels weer terug is. Klik hier voor meer informatie.

https://carrierepoort.nl/