Webmasterpoint
Image default
Vakantie

De Top 5 stranden van Lanzarote die je moet bezoeken tijdens je volgende vakantie

De Canarische Eilanden hebben een heleboel prachtige eilanden waarvan Lanzarote er één van is. Je zal hier enkele van de mooiste stranden tegenkomen. Er zijn verschillende soorten stranden aanwezig, bestaande uit vulkanisch zwart zand of goudkleurig zand dat glinstert in de zon.

Je kan het strand kiezen op basis van je smaak en behoefte. Enkele van de beste stranden die je zeker moet bezoeken in Lanzarote zijn hieronder in detail beschreven.

Maak gebruik van de autoverhuurdiensten om plezier te hebben in Lanzarote. Om de beste huurauto te vinden kan je de verschillende autoverhuurbedrijven vergelijken. Een auto huren is goedkoop op het eiland en je vindt een heleboel opties op de luchthaven: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-lanzarote-arrecife/.

De beste 5 stranden van Lanzarote:

Er zijn veel prachtige en ongerepte stranden op Lanzarote. Enkele van de meest adembenemende stranden worden hieronder beschreven, zodat je beter geïnformeerd bent over de stranden op Lanzarote.

1. Playa Caletón Blanco

Dit is één van de mooiste stranden van Lanzarote zeker als je van de natuur houdt. Op dit strand vind je een verscheidenheid aan zand, want het bevat zowel vulkanisch zwart zand als kristalwit zand, wat zorgt voor een zeer mooi en aantrekkelijk strand.

Vele toeristen bezoeken dit strand niet, omdat het minder gekend is. Met deze informatie zou je het niet mogen missen, zodat je de schoonheid van de natuur samen met je familie kan beleven.

2. Playa de Papagayo

Een zeer populair strand onder de toeristen. Het is eigenlijk een aaneenschakeling van stranden die van elkaar gescheiden zijn door vulkanische rotsen als gevolg van uitbarstingen. Dit strand is wondermooi en het zand heeft een gouden kleur. Het schittert als glitters in het zonlicht. Het water is ook kristalhelder en schoon.

3. Caletón Blanco

Het strand is perfect voor hete zomerdagen omdat er het hele jaar door een koele bries waait. Op het witte zand kan je samen met je familie heerlijk genieten. Het is een perfecte zomerbestemming voor toeristen van over de hele wereld.

4. Playa La Francesa

Het strand is gelegen op het kleine eiland La Graciosa. Het heeft fijn wit zand dat mooi contrasteert met het turquoiseblauwe water van de zee. Omdat het de vorm van een hoefijzer heeft die is gericht naar het zuiden, blijft de zee hier bijna altijd kalm.

Het strand beschikt bovendien over een ankerplaats voor boten, zodat je de dag door kunt brengen op een zelf afgemeerde boot op een van de wereld afgesneden eiland.

5. Papagayo

Het laatste strand op onze lijst, maar zeker niet minder mooi dan de vorige stranden in Lanzarote. Het is omgeven door verschillende kliffen wat zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen de wind en de nodige privacy. Het strand is ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. De stranden lopen vrij geleidelijk af de zee in. Een waar zwemparadijs!

Je vindt er het hele jaar door vele toeristen aangezien het een prachtig strand is.

Huur een auto en beleef Lanzarote

Lanzarote staat bekend om zijn unieke en prachtige stranden. Enkele van de bekendste en aantrekkelijkste stranden staan hierboven vermeld. Om deze stranden te verkennen, is het huren van een auto de beste optie. En vergeet niet dat je beter vooraf de prijzen en diensten van de autoverhuurbedrijven vergelijkt. Zo zal je de beste huurauto aan de juiste prijs kunnen boeken.  Er zijn veel autoverhuurdiensten op het eiland die betaalbare huurauto’s aanbieden.

https://www.autospanje.nl