Webmasterpoint
Image default
Bedrijven

Dit moet je weten over het huren van een afvalcontainer

Ben je bezig aan een verbouwing of ga je je nieuwe huis opknappen? Grote kans dat je een container in Rotterdam nodig hebt waarin je alle puin kunt dumpen. Dit gaat echter niet zomaar. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met een paar zaken.

Vuil sorteren

Ja, voor elk afvaltype bestaat een andere containersoort. Denk aan containers voor groenafval, houtafval en bouwafval. Dit houdt in dat je goed moet inschatten welk materiaal je weg wilt doen. Huur je een container voor bouwafval, dan mogen daar ook meubelen, ijzer en hout in. Dakafval en chemisch afval mogen daar bijvoorbeeld niet bij. Huur je een container voor houtafval, dan mag daar geen aluminium of staal bij zitten. Deze houtcontainer in Rotterdam kun je wel huren voor deuren en kozijnen. Als je een container huurt in Rotterdam, dan staat al vaak duidelijk uitgelegd welke materialen wel en niet mee kunnen. Soms kunnen andere vuilsoorten mee, maar dan wordt daar nog een extra bedrag voor gerekend.

Juiste maat container in Rotterdam

Containers bestaan in verschillende soorten en maten, van drie kubieke meter tot wel twintig kubieke meter. Het is niet erg als je toch wat meer afval had dan gedacht, want het puin mag een beetje boven de bak uitsteken. Waarschijnlijk kom je met één van de kleinste containers in Rotterdam dus al een heel eind. Soms moet je informeren of je een vergunning nodig hebt om een afvalcontainer te plaatsen, bijvoorbeeld als deze aan de straat komt te staan. Dit moet je bij de gemeente regelen. Heb je een container nodig voor tuinafval en er zit iets bij met een sterke geur, dan kun je er ook voor kiezen om een gesloten container te huren.

Andere opties

Er zijn ook andere manieren om vuil weg te brengen. Wil je bijvoorbeeld meubels kwijt, bedenk dan eerst of je deze nog kan verkopen of een lokale vereniging er blij mee kunt maken. Dit bespaart kosten voor het huren van een container in Rotterdam en je doet er een ander plezier mee. Ook kun je deuren of kozijnen voorzien van een nieuwe verflaag in plaats van nieuwe te kopen.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-rotterdam/