Webmasterpoint
Computers / Internet / Web Design and Development

Wat zijn de kosten van een telefoon reparatie?

Ongeluk zit in een klein hoekje

Telefoons heb je vaak bij je, dus een ongelukje zit in een klein hoekje. Natuurlijk wil je graag je telefoon laten repareren omdat het anders niet gebruiksvriendelijk is of dat het er simpelweg niet zo mooi uitziet als toen de telefoon gekocht werd. Deze reparaties kunnen goedkoop maar de prijzen kunnen ook flink oplopen. Dus wat zijn nou eigenlijk de kosten van een telefoon reparatie?

Uiteenlopende kosten

Je kan er aan beginnen om zelf je telefoon te maken. Je kan bijvoorbeeld zelf je scherm, vervangen. Op internet staan er veel handige tutorials die heel duidelijk uitleggen hoe dit nou werkelijk moet en wat de do’s en don’ts zijn. Zelf een nieuw LCD scherm aanschaffen is rond de 50 tot 80 euro.  Als je zelf de telefoon repareert vallen de kosten veel lager uit dan dat je de telefoon laat repareren door iemand anders. Echter, zelf een telefoon reparatie is niet voor iedereen weggelegd dus wat zijn de alternatieven? Je kan de telefoon laten maken bij particuliere zaakjes, dit is vrij goedkoop. Dit zal waarschijnlijk tussen de 80 tot 120 euro zijn. Ook kan je je telefoon laten maken door professionele vakmannen zoals het bedrijf van je telefoon. Dit kan je doen door je telefoon op te sturen naar het desbetreffende bedrijf. Hiervoor kan men soms wel 180 euro of meer voor betalen. Het laten maken in een partiSculiere zaak is in vergelijking met het laten maken door een professionele zaak is veel goedkoper. Echter de garantie dat de kwaliteit van de reparatie goed is is vele malen minder. Ook kan het zijn dat de telefoon niet goed gerepareerd is en hierdoor kan de eventuele garantie vervallen. Een ander probleem die zich kan voordoen is het probleem dat de telefoon eventueel niet meer waterbestendig is als het scherm gemaakt is.

Doe-het-zelf is het best

Dus de prijzen kunnen oplopen van 50 tot 180 euro. Men moet kiezen voor de manier van repareren, hier moeten verschillende factoren afgewogen worden. Na aanleiding hiervan kan de juiste keuze gemaakt worden. Maar als men erg handig is en zelf de mogelijkheid ziet de telefoon te maken dan is dat zeker aan te raden.