Webmasterpoint
Image default
Auto's en Motoren

3 manieren om een auto te verkopen die niet meer rijdt

Door meerdere oorzaken kan het leven van een auto ten einde komen. Zo kan de auto technisch total loss raken, kan de auto economisch total loss raken en zijn er ook auto’s die achtergelaten worden in bijvoorbeeld een parkeergarage. Een terechte vraag is hierbij wat je eventueel nog kunt doen met een auto die niet meer rijdt. Enkele van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, vind je in dit artikel.

1. Verkopen aan een specialist

Bij een bedrijf zoals Autoinkoopbv.nl kun je jouw kapotte auto te koop aanbieden. Vanuit dit bedrijf kun je een prima bod, waarna men ook direct jouw auto op komt halen. Je hebt hier dus zelf geen omkijken meer naar; gemak dient de mens.

Ondertussen weet je ook nog dat je een eerlijke prijs voor jouw auto ontvangt. Wat een dergelijke specialist vervolgens met jouw kapotte auto doet? Een dergelijke auto kan geëxporteerd worden, kan in onderdelen verkocht worden of wordt volledig gesloopt. De mogelijkheden zijn divers, maar jij hebt er in ieder geval geen omkijken meer naar.

2. Inruilen bij een dealer

Je kunt er ook voor kiezen om jouw kapotte auto in te ruilen bij een dealer. In dat geval is het uiteraard wel de bedoeling dat je bij deze dealer een andere auto koopt. Door een auto in te ruilen, krijg je in sommige gevallen zelfs extra korting.

Richt je echter niet volledig op de inruilprijs die je voor jouw kapotte auto ontvangt. Sommige autoverkopers verwerken in deze prijs namelijk ook al een deel korting die je anders op de nieuwe auto zou ontvangen.

3. Zelf in onderdelen verkopen

Tot slot kun je er ook voor kiezen om jouw auto in onderdelen te verkopen. Mogelijk kun je de velgen nog verkopen, kun je het aircosysteem verkopen of kun je het dashboard verkopen. Houd hierbij wel rekening met een arbeidsintensieve klus.

Zie je dit niet zitten? Kies dan voor een opkoper bij jou in de buurt. Woon je bijvoorbeeld in Den Haag/ Kies dan voor Auto Inkoop Den Haag. Dan heb je nergens meer omkijken naar!