Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Een externe server huren?

Veel mensen hebben het idee bij een externe server dat het niet veilig is en dat de documenten niet veilig bij een ander bedrijf opgeborgen zijn. Toch is dit in het echt toch iets anders. Tegenwoordig kunnen dingen online zo goed bewaard blijven en prive blijven dan dat mensen in eerste instantie bedenken. Het is dan voornamelijk belangrijk dat je een bedrijf vindt die goede voorwaarden heeft en goede beveiligingen heeft op hun servers en dat de servers die je bij het bedrijf huurt dan ook echt prive zijn. Vandaar ook de naam virtual private server. 

Wat kun je ermee? 

Er zijn veel verschillende dingen die je met een virtual private server kunt doen. Zo kun je bestanden op deze server opslaan die niet op je computer of laptop komen. Je schakeld namelijk een virtual private server in omdat je dan op je computer niet genoeg geheugen en capaciteit hebt. Het is daarom wel handig om je goed te verdiepen in de verschillende server die er beschikbaar zijn. Zo kun je bij verschillende bedrijven zelf je server bij elkaar instellen. Hierdoor maak je dus een server die precies op jou wensen ingesteld is en je dus niet genoegen hoeft te nemen met minder dan je op dat moment nodig hebt. 

Wat als het toch te weinig is? 

Het kan natuurlijk dat je er in de praktijk achter komt dat je te weinig geheugen en capaciteit gehuurd hebt en je dus nog niet genoeg hebt aan het gehuurde. Het is dan erg belangrijk dat je contact opneemt met het hostingsbedrijf en overlegt of je per de volgende maand je contract aan kunt passen.