Webmasterpoint
Computers / Internet / Web Design and Development

Geld verdienen met je eigen datingsite

10 a 15 jaar geleden begonnen de eerste datingsites vorm te krijgen. Veel stelden deze websites nog niet voor. Helemaal niet als je ze met de hedendaagse datingsites vergelijkt. De techniek was namelijk nog erg beperkt. De eerste datingsites kun je dan ook meer zien als relatiebureaus die singles bij elkaar brachten. Gaande weg werd er steeds meer mogelijk en werden de datingsites ook veel uitgebreider. De gebruiker kreeg steeds meer opties om zijn eigen voorkeuren kenbaar te maken en te zoeken naar andere singles. De eerste bekende datingsite van Nederland was Relatieplanet. Klein begonnen maar in de jaren daarna uitgegroeid tot de populairste en meest toonaangevende datingsite van Nederland. Veel mensen zouden graag willen dat zij destijds dit idee hadden gehad gezien de positie waar deze dating site nu staat.

 

Is het nog steeds mogelijk om een datingsite te beginnen?

Wanneer je een datingproduct op de markt wil brengen zul je zien dat je moet concurreren met vele andere startende en gevestigde namen. De meeste singles zullen kiezen voor een bekende en in hun ogen een betrouwbare datingsite. Het is dus eigenlijk onmogelijk om deze concurrentie aan te gaan. Veel online datingsites verdwenen de afgelopen jaren binnen een jaar. Toch zijn er wel uitzonderingen zoals Pepper. Deze datingsite is nog vrij nieuw. Alleen moet je je wel bedenken dat Pepper onderdeel is van hetzelfde bedrijf zoals RTL4. Op deze zender wordt dus ook met regelmaat geadverteerd voor deze datingwebsite. Dit is dus niet echt een optie voor de gewone internetondernemer. Tenzij deze hele diepen zakken heeft.

 

Een beter invalshoek is dus om met een geheel eigen idee te komen. Dat wil zeggen niet het idee van een ander in een ander jasje. Nee, een compleet nieuw product. En daar zit waarschijnlijk ook de moeilijkheidsgraad. Iets bedenken wat er nog niet is en de potentie heeft om uit te groeien naar een waardig datingproduct dat kan wedijveren met de gevestigde orde. Een goed voorbeeld hiervan is Tinder. Tinder is in relatief korte tijd enorm populair geworden. Veel grote spelers in de datingmarkt kwamen vervolgens met uitgebreide apps. Of het dus echt nog zin heeft om een datingproduct te lanceren valt dus nog te bezien.

https://welkeonlinedatingsite.nl/